Система „PONY“ е проектирана и произведена, за да отговори на съвременните изисквания на жилищното строителство. Системата предлага разнообразие от профили, които дават възможност да бъдат изработени  конструкции с различни варианти на отваряемост и разнообразни конфигурации.

  • Използване на среден уплътнител – EPDM.
  • Използване на стандартен обков за алуминий.
  • Възможност за прахово боядисване в произволен цвят по RAL, дървесна имитация и други методи за повърхностна обработка – елоксация.
  • Опции за поставяне на стъклопакет с различна дебелина от 4мм до 24мм.

Технически характеристики

  • Водонепропускливост Клас 5А
  • Устойчивост на вятър kлас 1
  • Носимоспособност на защитните устройства на натоварване kлас 4
  • Въздухопропускливост kлас 4
  • Шумоизолация 21 dB
  • Коефициент на топлопреминаване U = 2,672 W/(m2.K)

Алуминиева система "Pony"

Алуминиева система „Плъзгане без прекъснат термо мост“

Основно предимство на всички варианти на системите  за плъзгане е, че спестяват пространство. Изключително  подходящо решение  при външни и вътрешни преграждания, остъкляване на тераси и зимни градини. Системата предлага единична , двойна и тройна каса. Разнообразни възможности за пълнежи като: единично стъкло, стъклопакет, ПДЧ плоскости, термопанели и пълнеж тип хънтър. Възможност за прахово боядисване в произволен цвят по RAL , боядисване в дървесни декори и други методи за повърхностна обработка – елоксация.

Алуминиева система Sliding

Другото предимство на тази система е, че е така конструирана, че да могат да се прилагат всички видове отваряния – както едноосово, така и двуосово при изработените врати и прозорци. При отваряемостта на системата могат да се използват обкови  стандарт  „евро камера“ , както и „PVC обков“, което позволява лесната работа на системата с всички реномирани марки обков на пазара. Изчистеният дизайн на профилите позволява употребата на голямо разнообразие на сглобки, панти и други аксесоари.

Технически характеристики:

Водонепропускливост Клас 5А

Устойчивост на вятър клас C2

Носимоспособност на защитните устройства на натоварване  kлас 4

Въздухопропускливост Клас 4

Шумоизолация 37 dB

Коефициент на топлопреминаване U = 1,15 W/(m2.K)

Алуминиева система Eskimos

Алуминиева система „Eskimos“ с прекъснат термомост

Алуминиевата система на фирма „Алтест“ – „530 ЕСКИМОС“ се различава от системата „ПОНИ“ по това, че е с прекъснат  термо мост чрез полиамид – 24 мм. Функцията на полиамидния профил е да разделя профила на две части за да прекъсва топлопреминаването, като по този начин осигурява по-добра топлоизолация.

„Търговско обзавеждане“ е система предназначена за оборудване на търговски обекти, изложбени конструкции, в зависимост от желанието на клиентите.

Системата позволява бързо и лесно сглобяване, притежава здравина и устойчивост. Намира приложение при изработка на стъклени витрини, полици, маси, поставки и др.

Алуминиева система за търговско обзавеждане

Комарниците модел „Плисе“ , които фирма „Алтест“  предлага на своите клиенти са ново иновативно решение, алтернатива на стандартните мрежи против насекоми.

Те са изключително практични, като този тип комарник има опция за хоризонтално и вертикално приплъзване – стабилни и гъвкави, a със своята лекота на отваряне и затваряне създават удобство и комфорт на клиентите.

Прегъвайки се като хармоника, мрежата от фибростъкло се прибира в касата си. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца.

Комарници "Плисе"

Алуминиевата система тип „Гилотина“ е един от най-новите продукти, които „Алтест“ предлага. Системата е подходяща за затваряне на перголи също така е добър вариант за зимни градини и заведения. Може да се използва с единично стъкло 8мм и с 20мм стъклопакет. Системата се задвижва от електромотор като вариантите, които предлагаме са отваряне и затваряне чрез дистанционно или бутон. 

Алуминиева система „Гилотина”